АРТИСТИЧНОСТ...

21.03.2014 13:05

... и кукловодски умения демонстрира днес в първа група младши учител Елица Тупова. Ако желаем знанието да стигне до сърцата на децата, кукленото изкуство е най-прекият път.

Богата визуалност беше подготвила Елица, изработвайки сама пролетния си декор. Познатите на децата пролетни обитатели на природата присъстваха там - слънцето, поляната с цветята, насекомите.

Идеята и за днес беше да им обясни тайнствените метаморфози в живота на пеперудата. Четиригодишните не биха я разбрали, ако разказът не беше оживял пред очите им, пресъздаден в куклен етюд.

Учителят владееше добре един от основните инструменти в педагогическата работа - гласът. Добре овладяният глас, играта с него, промяната на тембъра, височината и скоростта на говорене в този и във всички останали случаи са средство за сугестивно въздействие, позволяващо да се постигне внушение на чувство, емоция, преживяване.. Езикът на тялото също въздейства. Ако в добавка, малките усещат и любовта на говорещия, няма как информацията да не ги докосне.

Децата възнаградиха учителя си с внимание...