ЦИРК "ДЪГА"

20.04.2013 08:56

Чудесен беше завършекът на седмицата на отворените врати в детската градина! След поредица от открити учебни ситуации в групите, чрез които всеки, който имаше желание, надникна пряко в учебния процес, цирковото представление на трета А група увенча желанието на учители, деца и родители да бъдат заедно в дейностите от ежедневието.

Цирковото представление изглежда и е забавление в пълния смисъл на думата, но и в него покрай забавата и вътре в нея самата е скрит не малко учебен и творчески труд. Когато учебният труд е извършен качествено, когато децата имат достатъчно информация, когато в резултат на усилията на учителите си са придобили съответните умения, когато учителят е успял със собственото си вдъхновение да вдъхнови и малките, да ги мотивира и разпали творческата искра и у тях, резултатът е вълнуващ!..

Това е, което видяхме...

Клоуни с истински комедиен талант! Смяхме се искрено и от сърце. Те бяха сериозни... Клоунадата е изкуство... Да изиграеш тъгата си така, че да разсмееш другите до плач... И след това да се замислят...

А гимнастичките!... С толкова пластични тела и грациозни движения... Сигурна съм, имало е сълзи в очите от възторг!

А илюзионистите!.. С истинско сериозно отношение и уважение към това изкуство...

А нежните танцьорки с чадърчетата!

А танцът на гълъбите... толкова трепетен, въздушен и извисен!

А дресьорът на кученцето!

Такова съцветие от творчески и артистични индивидуалности ни остави без думи и хората си тръгваха безмълвни, но съм сигурна, че всеки отнасяше в сърцето си вълнение от преживяното.

Режисурата е на Ива Кралева. Автори на сценария -  Мария Иванова и Ива Кралева. Подбор на музиката - Мария Иванова.